У Харкові з продажу вилучають сир відомої марки: у чому справа

У Держпродспоживслужбі закликали громадян сповіщати відомство, у разі виявлення цієї продукції

За даними Держпродспоживслужби, у кисломолочному сирі торгової марки "Український" ТОВ "Богодухівський молзавод" зафіксували невідповідності мікробіологічного показника, передає видання Status Quo.

Відомо, що невідповідність виявлено за мікробіологічним показником вмісту дріжджів. Це стосується сиру фасованого в тубі вагою 400 грамів, номер партії №12, дата виробництва 12.10.2021.

Наголошується, що зараз проводять заходи контролю щодо встановлення фактів, які могли призвести до невідповідності. Таку продукцію мають вилучити з обігу та повернути її виробнику.

У Держпродспоживслужбі закликали громадян сповіщати відомство за телефоном (057) 725-19-00 у разі виявлення даного сиру.

Нагадаємо, що в ході проведення перевірки суб'єктів господарювання ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області було виявлено факти реалізації цукерок російського виробництва. За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, підсанкційні російські солодощі не повинні продавати в Україні, оскільки така продукція ввозиться та продається поза законом. За порушення вимог законодавства до суб'єктів господарювання застосовано штрафні санкції.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що у Харкові вилучають із продажу листя м'яти, в якому виявили сальмонеллу. Наголошується, що м'яту спочатку отримала Німеччина з Єгипту, а потім її туди доставили в Україну. Фахівці просять усіх продавців за наявності зазначеного товару звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися