У Харківській області державні підприємства незаконно рубали ліс

На Харківщині лісництва мають виплатити серйозний штраф

У Харківській області "Балаклійське лісове господарство" та "Ізюмське лісове господарство" мають виплатити 1 мільйон гривень за незаконне вирубування лісу. Про це розповіли у пресслужбі прокуратури Харківської області.

Факт незаконного зрубу дерев зафіксувала екологічна інспекція, яка провела позапланові перевірки зазначених державних підприємств. Господарський суд Харківської області вже задовольнив позов прокуратури.

Інші новини:

У Харківському районі через службову недбалість протягом багатьох років забруднювалася річка Уди. Було виявлено, що головним забруднювачем є Темнівська виправна колонія №100. У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари, а також займаються переробкою пластику.

Прокуратурою було встановлено, що протягом багатьох років на території функціонує каналізація, яка вже частково зруйнована і навіть не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс здійснювали водовідведення від робочих будівель підприємства. Скидання нечистот припинили. На території колонії встановили місця для збору каналізаційних стоків загальним обсягом 498 кубічних метрів. Нечистоти вивозяться щодня спеціалізованим автотранспортом.

Харківська область у міру забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали тільки 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 смітник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися