Харків'янам розповіли про аферистів, які видають себе за комунальні служби

Шахраї нібито перевіряли газове обладнання

Правоохоронці Харкова затримали аферистів, які видавали себе співробітниками комунальних служб. Про це пише видання Голос.

За даними патрульної поліції, шахраї ходили житловими багатоквартирними будинками, нібито перевіряли газове обладнання, за що вимагали у господарів гроші за "виявлені порушення".

У понеділок, 15 листопада, до правоохоронців міста надійшло кілька ідентичних повідомлень про перевірки газового обладнання, що їх проводять підозрілі особи, після чого вимагаючи платити гроші. Заявники надали опис чоловіків та транспортного засобу ВАЗ, на якому вони пересувалися.

Під час відпрацювання виклику патрульним вдалося виявити на вулиці Афанасьєвській автомобіль та двох чоловіків, які підпадали під опис. Для встановлення обставин на місце було викликано слідчо-оперативну групу.

Нагадаємо, що у харківській мерії городян попереджають про шахраїв. Зловмисники роблять неправомірні дії під брендом "Карти харків'янина", представляючись співробітниками проекту, та пропонують мешканцям міста отримати картку у прискорений термін.

Раніше видання "Коментарі" також писало, що у Харківській області різні підприємства та юридичні особи знову почали отримувати підроблені листи від імені АТ "Харківобленерго" з інформацією, що має на меті вчинення шахрайських дій. За даними Харківобленерго, шахраї розсилають листи на електронні пошти юридичних споживачів енергії. Вони міститься інформація з підробленими розрахунками з оплати спожитих послуг. Також у листах йдеться про наявність заборгованості.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися