У «Харківводоканалі» зробили важливу заяву

У комунальному підприємстві «Харківводоканал» прокоментували чутки про забруднення питної води

У Мережі з'явилася інформація про нібито забруднення води, яку "Харківводоканал" бере в річці Сіверський Донець для подачі до будинків харків'ян. Проте у КП повністю спростували ці чутки. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської міської ради.

Містянам у "Вайбері" стали надходити повідомлення з анонімних номерів про те, що в питній воді к будинках Харкова перевищено допустиму норму хлору та амонію.

На підприємстві дали свій коментар щодо цього і заявили, що якість води в будинках мешканців міста Харків повністю відповідає всім необхідним державним стандартам та нормам. Крім того, лабораторія санітарно-епідеміологічного контролю якості води КП "Харківводоканал" регулярно проводить моніторинг якості води, яку подають харків'яни.

У КП "Харківводоканал" просять мешканців міста ігнорувати подібні повідомлення та не поширювати їх далі, як просять автори дезінформації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові мешканці майже всіх районів залишаться без води. 10 грудня харківські комунальники проводять ремонтно-відновлювальні роботи. З цієї причини водопостачання було відключено у восьми районах міста. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області у річці виявили небезпечну знахідку. У селі Нова Гусарівка, що у Балаклійському районі Харківської області, у воді на пляжі річки Сіверський Донець виявили вибухонебезпечний предмет. Про це повідомляється на сторінці Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування у Facebook. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Ольга

10 грудня 2021, 23:10

Сюда как раз уместно выражение " Чули дзвін, та не знаєм де він" и "Дыма без огня не бывает". КП "Компания "Вода Донбасса" официально сообщила, что с 25.11.2021г. ее лабораторной службой фиксируется превышение концентрации аммония в воде р. Северский Донец в районе г.Изюм до1,10мг/куб..дм. При повторных заборах 29.11 и 2.12 концентрация примерно такая же 1,14 и 1,20 и запах воды интенсивно аптечный(карвалол). Так же 4.12 был выполнен общий забор проб совместно с лабораторией СДБУВР, по результату которого в районе г.Харьков в воде р.Уды содержание аммония аж от 4,25мг/куб дм до5,6мг/куб.дм. Концентрация же аммония в воде р.Северский Донец ниже г. Чугуев до впадения р.Уды составляет всего 0,27 мг/куб.дм. По результату делаем выводы "откуда ветер дует". Для соответствующих служб при желании не сложно найти виновников этого беспредела. При ЖЕЛАНИИ.

харків'янин

10 грудня 2021, 11:22

справа ще й в тому, що занадто полохливі харків'яни гайнули розповсюджувати цю звістку своїм друзям-знайомим. То зараз вона вже надходить від цілком знайомих людей. Але як їх питаєшь: звідкіля воно в тебе?, відповідають, що вони отримали від своїх знайомих та не перевіривши розіслали усім своїм. Ну полюбляють в нас плітки..., що тут поробиш

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися