Безвідповідальність харківських комунальників коштуватиме місту 2 мільйони

"Шляхрембуд" не розрахувався за техніку і має додатково заплатити майже два мільйони

У Харкові комунальне підприємство "Шляхрембуд" довгий час не сплачувало техніку від ТОВ "Соллі-Плюс" і тепер має доплатити 1,96 мільйона гривень. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі, посилаючись на відповідне рішення суду.

Так, "Шляхрембуд" купив самохідну маркувальну машину Hofmann Н18 ще у 2020 році. Тендер виграло ТОВ "Соллі-Плюс". За 10 мільйонів вони погодилися поставити техніку, що зробили вже у листопаді 2020 року. Проте гроші за машину комунальники так і не виплатили, хоча мали ще у грудні 2020 року.

Після цього "Соллі Плюс" звернулося до суду, який задовольнив їх позов. Тепер, крім вартості техніки, комунальникам доведеться додатково сплатити пеню у сумі 628,6 тис. грн, 3% річних у розмірі 267,42 тис. грн та інфляційні збитки - 852,7 тис. грн, а також судовий збір на суму 176, 88 тис. грн. У сумі виходить майже 2 мільйони.

Нагадаємо, у Харкові ще 25 серпня з будівлі антикорупційного центру винесли ноутбуки, відеотехніку й інше обладнання. Співробітники ХАЦ одразу звернулися до поліції та написали заяву про пограбування. За даними правоохоронців, зловмисники винесли 7 ноутбуків, квадрокоптер, фотокамери, два стабілізатори до них 1 телефони. Поліціянти опитали свідків і вилучили речові докази.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися