В облздраві розповіли про ситуацію з китайським коронавірусом у Харкові та області

Коронавірус зафіксували вже у 12 країнах світу. Медики надали поради щодо профілактики захворювання

На сьогодні, 28 січня, у Харкові та області немає пацієнтів з підозрою на китайський коронавірус. Про це "Коментарям. Харків" повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на облздрав.

За оперативною інформацією ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", окрім Китаю, захворювання зафіксовано у 12 країнах світу. Проте випадки, які зафіксували в інших країнах, все одно пов’язують з Піднебесною. Хворі подорожували туди ще до початку  захворювання, передають "Коментарі. Харків".

На сьогоднішній день у світі зареєстровано 2 820 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, з них 16  - стосується медиків. Також зафіксовано 81 смертельний випадок.

До України, на щастя, вірус не дійшов. Наразі, щоб він не розповсюдився, у Міністерстві охорони здоров’я  створили спеціальний оперативний координаційний штаб за участю провідних спеціалістів, а лікарям надали відповідні рекомендації щодо дій у разі виявлення коронавірусу у пацієнтів.

Крім того, рекомендується утриматися від подорожей до Китаю, а в аеропорту Бориспіль спеціалісти вимірюють температуру у пасажирів, які прибули з Піднебесної.

Медики нагадали, що наразі специфічного лікування коронавірусу 2019-nCoV не існує.  Тобто захворювання є смертельним.

Для профілактики коронавірусу медики радять дотримуватися стандартних рекомендацій: часто мити руки, або обробляти їх дезінфікуючими засобами; прикривати рота та ніс під час кашлю та чхання і уникати тісного контакту з тими, хто має гарячку та кашель; не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Якщо ж підвищилася температура, з’явився кашель, а дихати стало важко, необхідно терміново звернутися до лікарні. При цьому обов’язково повідомити свою історію подорожей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися