У Харкові відбудеться літературний фестиваль

Сергій Жадан і Харківський літературний музей проведуть фестиваль «П’ятий Харків».

23-25 вересня у Харкові відбудеться літературний фестиваль. Метафора "П’ятий Харків" належить лінгвісту Юрію Шевельову. "П’ятий Харків" – це розмова про майбутнє міста, мрію, бажання та бачення.

У день відкриття фестивалю, 23 вересня, відбудуться лекції-розмови на теми: "Територія Сковороди", "Від Сковороди до Шевченка", дискусія "Україна і європейська політична модель: за що ми воюємо сьогодні?", а також виставка художньої студії "Аза Нізі Маза" (роботи було створено в Харкові після 24 лютого).

У програмі на 24 вересня – лекція-розмова "Найзагадковіший роман української літератури "Вальдшнепи" Хвильового: спроба реконструкції", публічне інтерв’ю "Україна сьогодні", дискусія "З чим ми вийдемо з цієї війни", а також концерт.

В останній день фестивалю, 25 вересня, пройдуть лекція-розмова "Нова генерація, дискусія "Майбутнє Харкова" та виступ "Березіль 100".

Закриє фестиваль вистава "Я норм" за п’єсою Ніни Захоженко у постановці Оксани Дмітрієвої (Харківський державний академічний театр ляльок імені В. А. Афанасьєва).

Детальну програму можна знайти на сторінці ЛітМузею у фейсбуці. Вхід на події фестивалю можливий за попередньою реєстрацію на кожен фестивальний день окремо:

- 23 вересня: https://forms.gle/eb1sn5HR2XGDkLaX9;

- 24 вересня: https://forms.gle/ZVxo26cLzHgFz5ye7;

- 25 вересня: https://forms.gle/EDUJAfPfBEptJerh7.

Адресу проведення повідомлять в листі-підтвердженні реєстрації. Також пізніше Літмузей планує опубліковати відеозапис фестивалю. Під час заходу харків’яни зможуть зробити донат на підтримку ЗСУ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У місті Філлах в Австрії 17-18 вересня пройшов етап Кубка світу з акробатичного рок-н-ролу. Спортсмени з Харкова гідно представили країну та здобули чотири медалі на змаганнях.

Всього у змаганнях взяли участь понад 700 спортсменів з 14 країн. До складу делегації збірної команди України увійшли 54 спортсмени та тренери. За підсумками виступів харківські спортсмени вибороли чотири медалі: одну золоту, дві срібні та одну бронзову.

Так, у категорії "Юнаки 2" перше місце посіли Станіслав Філіпас та Олександра Вітковська, а друге – Ілля Горлачов та Єлизавета Шматька. У категорії "Юніори" Георгій Тагайбай та Єлизавета Каверіна взяли "срібло", а Назар Діденко та Юлія Міхно – "бронзу".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися