У Харкові тимчасово відключили ескалатори у метро

Також збільшили інтервали руху поїздів.

У Харківському метрополітені також вживають заощаджувальних заходів, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему України. У метро тепер курсують поїзди на декілька хвилин рідше, ніж зазвичай. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Директор Департаменту інфраструктури міськради Іван Кузнєцов повідомив, що збільшено інтервал руху поїздів метро (Холодногорсько-Заводська лінія – 11 хвилин, Салтівська та Олексіївська лінії – по 13 хвилин). Освітлення станцій метрополітену також увімкнено наполовину, частково будуть відключені вентиляційні агрегати (це не позначиться на комфорті пасажирів).

Для зручності пасажирів у метро продовжують працювати на підйом ескалатори на станціях "Пушкінська" та "Історичний музей".

Директор Департаменту повідомив, що також збільшився інтервал руху наземного транспорту, та зазначив, що новий графік руху не повинен завдати незручностей харків'янам.

Разом з цим споживання електроенергії скоротять у трамвайних, тролейбусних депо та у КП "Міськелектротранссервіс", щоб мінімізувати енерговитрати. Йдеться про освітлення адміністративних будівель, роботу бойлерів, котелень, кількість ремонтних робіт тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Міський голова Харкова Ігор Терехов розповів, що сьогодні та завтра у Харкові віялові відключення застосовувати не планують. Проте він закликав містян максимально скоротити електроспоживання і вимикати електроприлади вранці та ввечері.

Мер також звернувся з проханням обмежити використання світла на підприємствах, ринках, автозаправних станціях, в магазинах, торгових мережах, кафе, ресторанах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися