Які обмежувальні заходи вводять у Харкові: Ігор Терехов

Мер Харкова звернувся до харків'ян та розповів, які обмежувальні заходи будуть впроваджувати з метою економії електроенергії

Голова Харківської міської ради Ігор Терехов звернув увагу містян на тактику ворога - знищення критично важливої ​​інфраструктури та позбавлення українців тепла, світла та води. Він нагадав, що президент України Володимир Зеленський закликав економити електроенергію, адже наразі це вкрай необхідний захід. Економне споживання світла дозволить утримати енергосистему країни у робочому стані. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова. 

Голова міста розповів про обмежувальні заходи, які вже впровадили, та ті, які заплановані. У метрополітені відключили всі ескалатори - тільки на двох найглибших станціях – “Площа Конституції” та “Пушкінська” – вони працюють на підйом. Удвічі зменшили освітлення станцій, а інтервал руху поїздів збільшили з 10 до 11 хвилин на Холодногірсько-Заводській лінії, і до 13 на двох інших.

Наразі рідше ходять трамваї та тролейбуси. У повному обсязі працює водопостачання, крім тих районів, де відбуваються регламентні роботи. А запроваджені обмеження щодо подачі гарячої води дозволили значно скоротити електроспоживання тепломережами.

Ігор Терехов розповів, що сьогодні та завтра у Харкові віялові відключення застосовувати не планують. Проте він закликав містян максимально скоротити електроспоживання і вимикати електроприлади вранці та ввечері.

Голова міста також звернувся з проханням обмежити використання світла на підприємствах, ринках, автозаправних станціях, в магазинах, торгових мережах, кафе, ресторанах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у результаті пошкодження енергетичної інфраструктури України ворожими обстрілами в країні виник дефіцит електроенергії.



Джерело: https://t.me/ihor_terekhov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися