Діти з Харкова їдуть в “Артек”: кому дають безплатні путівки

Юним харків'янам надають можливість оздоровитися серед Карпатських гір

Вп’яте з початку повномасштабної російської агресії група харківських дітей поїхала на відпочинок до Міжнародного дитячого центру “Артек” на Закарпатті. Безплатні путівки надаються дітям пільгових категорій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Цього разу на Закарпаття поїхали 12 дітей з багатодітних сімей. А з середини літа понад 100 юних харків'ян отримали можливість безплатно оздоровитися серед Карпатських гір у Свалявському районі. Відпочинок триває три тижні. 

У Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту розповіли, що скористатися безплатними путівками та поїхати в “Артек” можуть діти: 

- з багатодітних сімей,

- один із батьків яких загинув, захищаючи Україну від збройної агресії РФ,

- з малозабезпечених сімей,

- з інвалідністю (за відсутності медичних протипоказань),

- сироти та позбавлені батьківського піклування.  

Розподіляють путівки та оформлюють необхідні документи районні комітети у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що допомогу дітям з багатодітних сімей Харкова надають безоплатно в рамках проєкту з психологічної підтримки "Чарівні дзвінки".

У проєкті взяли участь 50 дітей віком від 3 до 9 років, які постраждали від повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Їм запропонували поспілкуватися з казковим героєм Морквинкою, щоб зменшити негативний емоційний фон. За словами однієї з розробників проєкту Анастасії Свободи, батьки можуть самі обирати теми спілкування.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися