У Харкові діти з багатодітних сімей отримали психологічну допомогу

Роботу проводять з дітьми віком від 3 до 9 років, які постраждали від російської збройної агресії на території України

Допомогу дітям з багатодітних сімей Харкова надають безоплатно в рамках проєкту з психологічної підтримки "Чарівні дзвінки". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У проєкті взяли участь 50 дітей віком від 3 до 9 років, які постраждали від повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Їм запропонували поспілкуватися з казковим героєм Морквинкою, щоб зменшити негативний емоційний фон. 

Психологічна допомога надається наступним чином -- дитині телефонує казковий персонаж через спеціальний додаток "MaPanda". Морквинка стає справжнім другом дитині, підтримує її, грає, спілкується. Робить усе необхідне, щоб нівелювати у дитини почуття втрати через тривожні події. У міській раді розповіли, що для когось це втрата звичної обстановки та оточення, вимушений переїзд в іншу країну, а для когось -- втрата  домівки та навіть рідних.

Казкові герої -- це педагоги раннього розвитку та психологи. За словами однієї з розробників проєкту Анастасії Свободи, батьки можуть самі обирати теми спілкування. А на дитину чекають не лише інтерактивні ігри, але й навчання, а також набуття нових соціально-корисних навичок та звичок.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині з метою надання необхідної допомоги жителям деокупованих територій з’явиться центр психосоціальної адаптації. Люди на деокупованих територіях пережили великий стрес і їм потрібна фахова допомога. Вона зазначила, що потрібно шукати унікальний інноваційний підхід, і у світі ще немає такої практики. Не працюють навіть стандарти НАТО.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися