У Харкові повинні знести один з будинків елітного житлового комплексу: подробиці

ТОВ використовувало земельну ділянку для будівництва житлового комплексу без відповідних документів

Суд задовольнив позовну заяву керівника Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до ТОВ. У заяві йшлося про повернення земельної ділянки вартістю майже 7 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Було встановлено, що у Харкові по вулиці Юлія Чигирина триває будівництво багатоповерхового житлового комплексу, який складатиметься з трьох будинків по 10 поверхів. У будинках передбачені офісні та торговельні приміщення, а також 615 квартир та паркінг на 200 паркомісць.

Однак виявили, що земельна ділянка, на якій ТОВ здійснює будівництво одного з 10-поверхових будинків, належить до земель комунальної власності громади міста Харкова. І будь-які права на землю не передавалися жодним юридичним чи фізичним особам. Це підтверджують витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру.

Така ситуація призводить до обмеження права власності Харківської міської ради щодо використання ділянки та нераціональної забудови міста.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву окружної прокуратури. Тепер підприємство зобов’язано повернути Харківській територіальній громаді земельну ділянку. При цьому ТОВ має привести землю у придатний для використання стан, який існував до початку дій щодо самовільного захоплення. Це включає і знесення будь-якого самочинно збудованого нерухомого майна, а також поновлення стану ділянки після проведених земельних робіт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Окружна прокуратура через суд вимагає від підприємства повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 220 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися