Наскільки прозорими будуть закупівлі у Харкові

У Харкові будуть проводити виключно конкурентні процедури закупівель.

КП "Централізована закупівельна організація Харківської міської ради" (ЦЗО) готується до проведення перших торгів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомив 1 березня заступник міського голови зі стратегічного розвитку міста Дмитро Ісаєв, після закінчення організаційних заходів будуть подані річні плани замовників, і на їх основі розроблять план закупівель ЦЗО.

"Гадаю, на березень маємо планувати перші кроки по фактично проведених торгах", - повідомив віце-мер.

Він зазначив, що напередодні сесія міськради визначила обов’язкових замовників, а також перелік товарів та послуг, закупівля яких має проводитися тільки через ЦЗО. Зокрема, депутати затвердили перелік усіх замовників міськради, які купуватимуть електроенергію, офісне устаткування та кабельно-провідникову продукцію виключно через КП "Централізована закупівельна організація ХМР". Крім того, був затверджений перелік товарів та послуг для підприємств транспортної групи. Він стосується всіх закупівель, які проводилися цими замовниками протягом останніх двох років, і поточних планів на 2023 рік. За його словами, поступово перелік замовників розширюватиметься і охопить інші галузі.

Віце-мер підкреслив, що підприємство працюватиме виключно за конкурентними процедурами.

"Такі закупівлі передбачають прозорість, відкритість і заохочення більшої кількості учасників. Вигода будуватиметься через об’єднання замовлень, тобто дрібні замовлення об’єднуватимуться у великі партії, і ми виходитимемо на оптових постачальників. Звідси й економія коштів", - зазначив Дмитро Ісаєв.

За його словами, підприємство також готове співпрацювати з необов’язковими замовниками, які добровільно звертатимуться до ЦЗО за проведенням закупівель.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 2 березня: вдвічі збільшилися атаки противника

Розпочалася триста сімдесят друга доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили понад 170 атак противника на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Загалом, російські окупанти завдали 14 ракетних ударів по цивільних об’єктах на Харківщині, Полтавщині та Донеччині. Є поранені серед мирного населення, пошкодженні житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Також загарбники здійснили 21 авіаційний удар, зокрема задіяли 2 БпЛА “Шахед-136”. Ударні дрони збиті. Ворог здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Рівень загрози завдання російськими окупантами ракетних ударів є  дуже високим по всій території України.

На Слобожанському напрямку формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Протягом доби противник обстріляв населені пункти Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Охрімівка, Потихонове, Дворічна, та Кіндрашівка на Харківщині. Застосував БпЛА з бойовим навантаженням неподалік Бударок Харківської області.

У прикордонних районах Бєлгородської області, противник продовжує інженерне обладнання місцевості, встановлює протитанкові загородження.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині. Успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Масютівка, Лиман Перший, Куп’янськ, Кислівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися