Зайняв берег річки у Харкові: як покарають порушника

Ділянка належить до особливо цінних земель і є комунальною власністю

Прокуратура у Харкові затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного чоловіка. Йому інкримінують самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 197-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у 2019 році чоловік разом зі своєю спільницею розробив схему незаконного заволодіння землею у Київському районі Харкова.

Чоловік самовільно зайняв земельну ділянку, яка розташована поруч з будинком його спільниці. Чоловік огородив захоплену землю парканом і таким чином обмежив доступ інших осіб до неї. Згодом зловмисник розпочав там будівництво.

Частина земельної ділянки, яку захопив чоловік, знаходиться на березі річки Харків. Ділянка належить до особливо цінних земель і є комунальною власністю.

Протиправні дії обвинуваченого завдали збитків Харківській міській територіальній громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці Харківської області повідомили про підозру за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Слідство встановило, що 42-річна мешканка с. Гусинка Куп’янського району повідомляла представнику ЗС РФ інформацію про переміщення українських військ. Надавала інформацію через  месенджери та у телефонних розмовах. Отримані дані ворожі війська надалі використовували для обстрілів Куп’янського району. Жінку затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися