Інформувала окупантів про переміщення ЗСУ: що загрожує мешканці Харківщини

За співпрацю з ворогом жінці загрожує ув'язнення

Мешканці Харківської області повідомили про підозру за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що 42-річна мешканка с. Гусинка Куп’янського району повідомляла представнику ЗС РФ інформацію про переміщення українських військ. Надавала інформацію через  месенджери та у телефонних розмовах. Отримані дані ворожі війська надалі використовували для обстрілів Куп’янського району.

Жінку затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності, а також російські рублі.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківській області правоохоронці затримали військового ворожої армії. Він переховувався у покинутих будівлях на території Куп’янського району. У понеділок, 13 березня, під час патрулювання селища Куп’янськ-Вузловий наряд батальйону поліції особливого призначення зі складу зведеного загону ГУНП в Луганській області затримав 42-річного чоловіка. При перевірці правоохоронці з’ясували, що затриманий є військовослужбовцем 27-ї мотострілецької бригади Росії. Чоловік розказав, що після звільнення Збройними силами України Куп’янщини, переховувався у покинутих будівлях на території району.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися