Коли у Харківській області відновлять роботу заклади культури

Важливо підтримувати не лише відновлення будівель закладів культури, а й відновлення їхньої роботи

Напередодні Харківщину відвідав Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У Харкові очільник відомства разом із заступницею начальника ХОВА Вітою Ковальською оглянули заклади культури, які зазнали найбільших руйнувань, спричинених військами РФ. Міністр розповів, що найближчим часом буде відновлено роботу одного з харківських театрів. Увагу приділятимуть не тільки лікарням і школам, але й культурі, яка є символом боротьби за українську ідентичність. За словами очільника відомства, важливо підтримувати не лише відбудови будівель закладів культури, а й відновлення їхньої роботи.

Олександр Ткаченко розповів, що наразі також напрацьовано заходи для відновлення нормальної роботи бібліотек, театрів та музеїв і обладнання в їх приміщеннях укриттів.

“На деокупованих територіях Харківської області також активно відновлюємо роботу друкованих видань, україномовних радіостанції, телебачення. Робимо все можливе, аби культурне життя повною мірою поверталося до наших людей”, – зазначив міністр культури та інформаційної політики.

Віта Ковальська розповіла, що в регіоні налічується майже 2000 закладів культури та 9500 об'єктів культурної спадщини. У результаті повномасштабного вторгнення Росії зруйновано 172 заклади культури та 36 об'єктів культурної спадщини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова запрошують до ТРЦ “Нікольський” на чергове тренування. У п’ятницю, 31 березня, відбудеться  безплатний майстер-клас для дітей віком від 4 до 17 років.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися