У Харкові та області збільшиться кількість перевірок: що почнуть контролювати

Громадян закликали інформувати Держпродспоживслужбу про порушення антитютюнового законодавства

У Харківській області відновлять позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сфері антитютюнового законодавства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

В управлінні розповіли, що контроль відновлять у зв'язку з набуттям чинності наказу МОЗ від 17.03.2023 року №522 “Про затвердження Переліку підстав для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення на період воєнного стану”. 

Позапланові заходи державного нагляду здійснюватимуть на підставі:

  • подання суб’єктом господарювання письмової заяви до Держпродспоживслужби про здійснення відповідних заходів за його бажанням;

  • доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини та забезпечення безпеки держави;

  • повідомлення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду правам, законним інтересам, життю або здоров’ю чи безпеці держави. У такій ситуації варто додати документи, що підтверджують такі порушення (за наявності).

“У разі виявлення порушень антитютюнового законодавства просимо звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області”, - звернулися до громадян в управлінні. 

У зверненні зі скаргою потрібно вказати прізвище, ім’я, адресу, суть питання, фото, що підтверджує порушення, та найменування суб’єкта господарювання разом з його адресою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проведуть ще одну масштабну перевірку.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися