У Харківській області проведуть ще одну масштабну перевірку

Перевірка триватиме протягом трьох років

На Харківщині проведуть моніторингове дослідження якості освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

В управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області повідомили, що перевірки проведуть у 300 школах з усіх областей України, із них 14 – заклади освіти Безлюдівської, Богодухівської, Дергачівської, Донецької, Золочівської, Красноградської, Лозівської, Нововодолазької, Новопокровської, Первомайської, Пісочинської, Солоницівської, Чугуївської громад Харківської області.

Школи обирали репрезентативно, вибір виконав Інститут освітньої аналітики з-поміж закладів, що працюють у 2022/2023 навчальному році.

Начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська розповіла, що моніторингове дослідження має на меті вивчення результатів навчання з математики (алгебри та геометрії) та української мови та триватиме протягом трьох років. 

У кожній школі до тестування буде долучено один клас із паралелі 6-х класів та один клас із паралелі 8-х класів. Вивчатимуться результати навчання учнів щодо засвоєння тем за два роки навчання (5-6-ті та 7-8-мі класи відповідно).

Перше тестування проведуть на платформі Всеукраїнської школи онлайн у травні 2023 року. Результати моніторингу будуть оприлюднені виключно в узагальненому вигляді, дані окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться та не надаватимуться директору чи вчителям. Результати свого тестування зможе побачити лише учень/учениця у власному кабінеті на платформі ВШО.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як проводитимуть національний мультипредметний тест.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися