Стало відомо, коли на Харківщині прийматимуть заявки на отримання компенсації

У Дергачівській громаді комісія може розпочати обстеження будинків тільки після 22 травня

Про ситуацію з відновленням пошкоджених домоволодінь і соціальних об’єктів у Дергачівській громаді розповів начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник громади розповів, що 10 травня у “Дії” запустили програму “єВідновлення”, де мешканці громади можуть подати заявку, щоб отримати гроші на відновлення пошкодженого житла. 

При цьому Вячеслав Задоренко зазначив, що міська комісія з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ, зможе розпочати обстеження будинків тільки після 22 травня, після набрання чинності відповідного закону.

Так само після 22 травня розпочнеться прийом заявок на матеріальну компенсацію у Центрі надання адміністративних послуг Дергачівської міської ради. “Про старт цих процесів та механізм прийому заявок ми додатково повідомимо на наших офіційних ресурсах”, - наголосив начальник Дергачівської МВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що пріоритетні питання роботи органів влади на місцях обговорили на апаратній нараді в Харківській ОВА. Очільник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що переважна більшість з цих питань стосуються допомоги мешканцям Харківщини, що постраждали від окупантів. Однією з ключових задач на найближчий період визначили завершення формування Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Олег Синєгубов дав доручення начальникам районних військових адміністрацій та органам місцевої влади пришвидшити цю роботу на місцях.

За словами очільника області, перший транш компенсації має бути нарахований уже в травні-червні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися