Олег Синєгубов про виплати компенсації за зруйноване житло

У Харківській області ще не завершили заповнення Реєстру пошкодженого та знищеного майна

Пріоритетні питання роботи органів влади на місцях обговорили на апаратній нараді в Харківській ОВА. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника ХОВА Олега Синєгубова. 

За словами очільника області, переважна більшість з цих питань стосуються допомоги мешканцям Харківщини, що постраждали від окупантів.

Однією з ключових задач на найближчий період визначили завершення формування Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Олег Синєгубов дав доручення начальникам районних військових адміністрацій та органам місцевої влади пришвидшити цю роботу на місцях.

“Окремо наголосив на їхній спільній відповідальності. Тут повинна бути повна взаємодія з людьми. Чим швидше буде заповнений реєстр, тим скоріше люди отримають компенсації”, - наголосив очільник ХОВА.

За словами очільника області, перший транш компенсації має бути нарахований уже в травні-червні.

Також на народі обговорили ситуацію з розмінуванням та відновленням електропостачання на деокупованих територіях та визначили першочергові об'єкти для цих робіт. За словами Олега Синєгубова, пріоритетами влади в Харківській області залишається відновлення нормальних умов життя та безпека людей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у травні має запрацювати програма “є Відновлення”, яка передбачає отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло. У Мінреінтеграції опублікували алгоритм дій для отримання компенсації. Детальніше про умови отримання виплат та використання коштів можна дізнатися за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/6097
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися