Для харків’ян передали важливу спецтехніку: чим вона корисна

Нові автомобілі слугуватимуть для громад Харківської області.

ПРООН і Уряд Канади передали на потреби громад Харківщини спеціалізовані автомобілі. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що спецавто посилять спроможності місцевих та обласних служб у відновленні й відбудові громад, постраждалих внаслідок військової агресії рф. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

"Дякую програмі розвитку ООН і Уряду Канади за підтримку України. Сьогодні ми отримали два спеціалізовані авто. Одне з них – для мобільної групи з технічного обстеження будівель та споруд, обладнане необхідними інструментами для експертної оцінки масштабів пошкоджених чи зруйнованих об’єктів. Друге авто допоможе експертній команді надавати соціально-психологічну підтримку на територіях, які постраждали в результаті повномасштабного вторгнення рф в Україну", – сказав Олег Синєгубов.

Як розповіла спеціалістка з соціально-економічного розвитку ПРООН Наталя Белюкіна, програма із відновлення та розбудови миру за фінансування уряду Канади продовжить діяльність, спрямовану на зміцнення потенціалу областей України та повоєнне відновлення й розвиток громад.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому у Харківській області обережно розповідають про відновлення – Мустафа Найєм

Крок за кроком до області повертають нормальне транспортне сполучення. У Харківській області дорожники зараз капітально відновлюють 5 мостів. Це п’ята частина з усіх, що постраждали через бойові дії.

Зараз біля 23 мостів на Харківщині функціонують як тимчасові переправи, утім вони не можуть забезпечити повноцінного руху вантажів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

"Ми дуже обережно розповідаємо про відбудову інфраструктури цієї області через ризики для безпеки тих, хто працює на об’єктах. Минулого року четверо працівників наших підрядних організацій загинули під час розчищення доріг. Тому тут без локацій та навіть назв маршрутів", – зазначає Мустафа Найєм.

Він повідомив, що великоваговий транспорт змушений рухатися в об’їзд, лише частина переправ витримує фуру. Для нормальної логістики в області потрібні капітально відновлені мости хоча б на головних трасах. Агентство працює зараз на тих ділянках державних доріг, які погодили військові. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися