Що буде з компенсацією за пошкоджене та зруйноване житло в Харківській області

Найбільше пошкоджень житла зафіксовано в Харківському, Ізюмському, Чугуївському та Куп’янському районах області

У Харківській області пришвидшили роботу щодо формування Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок дій російських військових. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Робота з наповнення реєстру триває в 46 громадах Харківщини. До Реєстру внесена інформація про пошкоджене та знищене нерухоме майно по 24598 об’єктах житлового фонду. Загалом, від жителів регіону надійшло 6426 заяв на отримання компенсацій.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов відзначив позитивну динаміку наповнення реєстру по громадах. При цьому він наголосив на необхідності прискорення, щоб наростити темпи відновлення до початку осінньо-зимового періоду. За його словами, для більш ефективної роботи на місцях необхідно доукомплектовувати штат профільних комісій, а в окремих випадках швидше створювати ці комісії. 

У Харківській ОВА зазначили, що найбільше пошкоджень зафіксовано в Харківському, Ізюмському, Чугуївському та Куп’янському районах області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 13 червня, відбулося засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2023 - 2024 років.

Під час зібрання учасники обговорили проблемні питання щодо функціонування господарських споруд у Лозівському районі, а саме стан насосних станцій, очисних споруд, водопровідних і каналізаційних мереж.

Детальніше про підготовку до опалювального сезону на Харківщині читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися