Як жителям Харківської області отримати компенсацію за житло: покрокова інструкція

Жителям Ізюмської громади порадили користуватися застосунком “Дія”

У Харківській області триває реєстрація на отримання компенсації за пошкоджене та зруйноване майно внаслідок російської збройної агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради. 

Щоб отримати відшкодування за майно, потрібно виконати наступні кроки: 

1. Подати інформаційне повідомлення про пошкоджене чи знищене майно через застосунок “Дія” або місцевий ЦНАП. В Ізюмській раді зазначили, що  у зв’язку з технічними проблемами в системі прийому повідомлень ЦНАП рекомендується користуватися застосунком “Дія”.

2. Відкрити рахунок “єВідновлення” в банку: Ощадбанк, monobank, ПриватБанк, Sense Bank, ПУМБ. Жителям наголосили, що отримувачі самостійно відкривають банківський рахунок зі спеціальним режимом.

3. Подати заяву на компенсацію через застосунок “Дія” або місцевий ЦНАП. Знову таки, жителям Ізюмської громади порадили користуватися застосунком “Дія”.

4. Допустити комісію для обстеження майна. Жителям громади порадили отримати витяг про несудимість у розділі довідки у застосунку “Дія”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради Олексій Богач розповів про умови виплати компенсації за пошкоджене та зруйноване житло. Щоб отримати державну компенсацію на ремонт вказано житла в рамках програми “єВідновлення”, необхідно привести до ладу документацію. Представник міської ради наголосив, що зараз під обстеження комісії в рамках програми підпадають лише об'єкти за 1,1 тис. заявок.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися