Що потрібно зробити харків'янам, щоб отримати компенсацію за житло

Зараз можна отримати компенсацію від держави на ремонт житла з незначними ушкодженнями

Перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради Олексій Богач розповів про умови виплати компенсації за пошкоджене та зруйноване житло, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Щоб отримати державну компенсацію на ремонт вказано житла в рамках програми “єВідновлення”, необхідно привести до ладу документацію. Представник міської ради наголосив, що зараз під обстеження комісії в рамках програми підпадають лише об'єкти за 1,1 тис. заявок. У багатьох містян виникають проблеми через відсутність документів - у реєстрах не відображається право власності, немає документів про шлюб, спадок, опікунство тощо. До того ж якщо власників квартири кілька, потрібно визначити одного, хто буде представляти спільні інтереси.

Олексій Богач порадив харків'янам: “Необхідно відновити у всіх базах правові документи для зручності спілкування з державою через смартфон”.

Також він нагадав, що зараз можна отримати компенсацію від держави на ремонт житла з незначними ушкодженнями. Таких об'єктів у місті - близько 850.

У Харківській міській раді нагадали, що в Україні працює програма “єВідновлення”, відповідно до умов якої можна отримати компенсацію житло, яке має незначні ушкодження від обстрілів. Можна виконати ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках. У її рамках можна отримати до 200 тис. грн від держави на будівельні матеріали або послуги підрядників, що беруть участь у програмі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зміни умов виплати компенсації за ВПО




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися