У Харкові значно переплатили за встановлення вікон: подробиці

У середньому вартість квадратного метра вікна коштує 4-5 тис. грн

Наприкінці 2022 року в школах Індустріального району міста Харкова встановлювали вікна за ціною 8500 грн за один квадратний метр. У Харківському антикорупційному центрі, посилаючись на акти виконаних робіт, зазначили, що вказані ціни вдвічі вищі за середньоринкові, повідомляють "Коментарі. Харків".

Завищена вартість зазначена в угодах на ремонт шкіл № 75 та № 113, які районне управління освіти підписало з ФОП Несміян Дмитро Геннадійович. Загальна вартість робіт понад 4,5 млн грн.

В актах виконаних робіт вказана ціна одного квадратного метра вікна у розмірі 8500 грн. У ХАЦ повідомили, що Департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста Харкова в той самий час замовив заміну вікон у будинку вул. Метробудівників, 25-А. За даними кошторису вартість одного квадратного метра віконного блоку становило 4750-5100 грн. 

До того ж у листопаді обласний центр онкології проводив ремонт вікон за ціною 4287 грн за квадратний метр. Це майже вдвічі дешевше за вікна у харківських школах.

А КП “Харківводоканал” наприкінці жовтня замовляло 5-ти камерне вікно з профілем Wintech та фурнітурою Roto по 5000 грн за квадратний метр. А склопакети купували по 2800 грн за квадратний метр.

В актах, які в школі підписали підприємцю Несміяну, вартість склопакета вказана 6237 грн за квадратний метр. Це більш ніж вдвічі дорожче. Відливи та підвіконня також для шкіл вийшли дорожчими, ніж для компідприємства.

“Варто зазначити, що на початку 2023 року на сайтах з продажу вікон відмічали, що в середньому вартість квадратного метра вікна коштує 4-5 тис. грн”, - наголосили у ХАЦ. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області почали призначати компенсації за пошкоджене житло.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися