Що відомо про рівень врожайності у Харківській області

Найбільше зерна зібрали аграрії Лозівського району

У всіх регіонах Харківської області триває збір урожаю - від початку жнив аграрії регіону обробили майже 62 тис. гектарів площ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступник начальника ХОВА Євген Іванов розповів, що найбільше зерна зібрали аграрії Лозівського району. Вони обробили 25,8 тис. гектарів та намолотили 126,8 тис. тонн зерна. На другому місці – аграрії Красноградського району. Там уже оброблено понад 16 тис. га та зібрали майже 68 тис. тонн зерна.

Євген Іванов зазначив, що ситуація з врожайністю в області краща, ніж минулого року - 44,6 ц/га. Попри ризики через бойові дії аграріям Харківської області вдалося провести польові роботи на 61% площ. Всього по області аграрії провели посів сільськогосподарських культур на площі 1178 тис. га, що на 12,5% більше за торішній показник.

По всіх категоріях господарств пшеницю, кукурудзу, ячмінь, горох, гречку та інші зернові культури планують зібрати на площі майже 543 тис. га.

 У Харківській ОВА зазначили, що аграрії регіону повністю готові до збору нового врожаю. У цьогорічних жнивах будуть залучені понад 1000 зернозбиральних комбайнів. Крім того, 36 сільськогосподарських підприємств області готові надавати послуги зі збирання врожаю високопродуктивними комбайнами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Красноградському районі вогнеборці врятували від вогню понад 60 га пшениці на корені. У ДСНС розповіли, що 26 липня о 12:09 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу пшениці на корені на полі одного з сільськогосподарських підприємств. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися