У Харківській області горять ліси, поля та урожай: причини (ФОТО)

Урожай вдалося врятувати

У Харківській області 26 липня виникло декілька пожеж. Причини займань різні, однак здебільшого займання виникали у результаті ворожих обстрілів.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області

У Красноградському районі вогнеборці врятували від вогню понад 60 га пшениці на корені. У ДСНС розповіли, що 26 липня о 12:09 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу пшениці на корені на полі одного з сільськогосподарських підприємств. Займання виникло на околиці с. Бесарабівка Кегичівської територіальної громади Красноградського району.

Площа пожежі склала близько 20 га. Завдяки оперативним діям вогнеборців та аграріїв понад 60 га вдалося врятувати. О 13:10 пожежу локалізували, о 13:30 – ліквідували.

Причина виникнення загоряння встановлюється.

У Чугуївському районі ворог обстріляв прикордоння, що спричинило пожежі в екосистемах. У ДСНС розповіли, що 26 липня о 12:20 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу, що сталась у селі Бугаївка Вовчанської громади внаслідок чергового ворожого обстрілу. Снаряди влучили по відкритій території та підпалили суху траву.

Площа горіння склала близько 1 га. О 13:17 пожежу вдалось локалізувати, о 13:40 – ліквідувати. Постраждалих немає.

У Куп'янському районі рятувальники ліквідували пожежу у хвойному лісі спричинену ворожими обстрілами. 26 липня близько 15:00 ворог вкотре завдав масованого обстрілу по хвойному лісу неподалік села Подоли Курилівської громади Куп'янського району. Внаслідок ударів загорілась хвойна підстилка соснового лісу. Площа пожежі склала близько 1,5 га. О 17:22 пожежу було ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається на Куп'янському напрямку.



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися