У Харкові художниця створює красу на розбитих вікнах (ФОТО)

По вулиці Сумській вирішили додати барв місцям, де є руйнації й немає дверей та вікон.

У центрі Харкова на пошкоджених будівлях, де немає вікон та дверей, художниця Карина Жернова створює картини в українському народному стилі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання РЕДПОСТ.

Орнаменти несуть певний символізм, направлені на благополуччя, процвітання, мир, гармонію та відродження. Ескізи та картини розроблені та виконані в авторському стилі харківською художницею Кариною Жерновою.

"Ідея полягає в популяризації українського декоративно-ужиткового мистецтва. Композиційне рішення повʼязане з образами – символами "птахи України". Таких як журавлі, чаплі, лелеки, ластівки, соловʼїв та ін. (наразі більшість із них занесені до Червоної книги України). Усі вони в культурі нашого народу мали певні значення та прояви уваги.

Задум полягає у проведенні паралелі між прагненням та бажанням жителів міста-героя Харкова повернутися на Батьківщину, так як птахи, що відлітають та повертаються до своїх домівок, родин, відновлюються та будують сім’ї та майбутнє", – пояснює Карина свій вибір.

Фото: Василь Голосний / РЕДПОСТ

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області відновлюють важливу послугу з оформлення документів

Міграційна служба щодня продовжує працювати для того, щоб усі громадяни Харківської області, в тому числі в зоні бойових дій, отримали необхідні паспортні документи.

Днями мобільна бригада ГУ ДМС Харківщини відвідала прифронтове селище міського типу Борова, яке знаходиться дуже близько до зони бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного управління міграційної служби.

Основна ціль візиту міграційників - забезпечення документами дітей: видача перших ID-карт та відновлення втрачених чи знищених окупантами документів. Тож попри ризики і небезпеку, мешканці Борової змогли скористатися послугами ДМС.

Де ще відновлюють послугу міграційники – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися