У Харкові покажуть унікальну документальну стрічку до Дня незалежності України

Після показу фільму можна буде поспілкуватися з одним із його творців, продюсером Андрієм Котляром

У неділю, 20 серпня, у Харкові відбудеться спеціальний показ документальної стрічки "День Незалежності". Її представить Андрій Котляр – продюсер фільму та представник кінооб'єднання Babylon'13, повідомляє кінооб'єднання у своїх соцмережах.

Харків'ян запрошують на перегляд документального фільму "День Незалежності". Це нове українське кіно, що зображує події 24 серпня 2022 року очима різних героїв:

- працівників ДСНС, відповідальних за включення сигналу тривоги у Києві;

- "пляжних" патрульних із Одеси;

- Оператори протитанкового комплексу;

- солдатів мінометної батареї;

- штурмовика ЗСУ;

- 14-річної прибиральниці пабу у Харкові;

- художниці з Києва;

- народного депутата, що стоїть біля джерел проголошення незалежності України.

Знімали картину одночасно у різних куточках країни. Загалом у фільмуванні взяло участь 11 кінооператорів. Також у стрічці використано кадри 1991 року з першим внесенням до сесійної зали Верховної Ради українського прапора, знятої одним із героїв – Ярославом Кендзером.

Стати одним із перших глядачів стрічки харків'яни зможуть 20 серпня о 18:00 у Art Area ДК на вул. Чернишевська, 13. Фіксованої ціни за вхід немає, глядачі мають лише задонатити будь-яку суму на власний розсуд.

Після сеансу відбудеться обговорення з продюсером фільму та художником кінооб'єднання Babylon'13 Андрієм Котляром.

Фільм "День Незалежності" створило кінооб'єднання Babylon'13. До виробництва також залучено Cineo Studio та Black Photon (Польща). Фільм знято за підтримки Польського кіноінституту. Продюсери: Ігор Савиченко, Володимир Тихий, Андрій Котляр, Каміль Пшеленцький. Прем'єра відбулася у червні цього року у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA.

У прокат фільм вийде 24 серпня.

Раніше "Коментарі" зібрали нові заклади Харкова , які стали символом надії, незламної свободи людей та їхньої здатності будувати майбутнє у найтемніші часи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися