У Балаклії на Харківщині відновили символ міста

Інсталяція "Я люблю Балаклію" сильно постраждала внаслідок обстрілів

За ініціативи молодіжної ради при Балаклійській міській раді закінчується відновлення символу міста - інсталяції "Я люблю Балаклію" в парку Соцмістечка по вулиці Центральній, яка була пошкоджена під час обстрілів міста Російською Федерацією. Про це повідомили у Балаклійській МВА. 

"Після обстрілів, вона потребувала серйозної реставрації. Та відтепер "Я люблю Балаклію" виглядає ще краще! З новим захисним покриттям, покращеним освітленням і патріотичними візерунками, вона свідчить про нашу незламність та об'єднання у важкі часи.", - повідомили у міській військовій адміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення будинків в одному з сіл Ізюмщини. 1 вересня виїзна група Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкодження будівель, спричинене збройною агресією Російської Федерації проти України на території Борівської громади провела обстеження руйнувань у селі Піски-Радьківські. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. Протягом робочого дня було обстежено 4 домоволодіння, які зазнали пошкоджень та руйнувань. Члени виїзної групи на місці визначили збитки, спричинені господарям, та обрахували суму компенсацій, необхідних для відновлення. Рішення щодо розміру компенсацій буде прийняте на найближчому засіданні комісії, яке відбудеться завтра 4 вересня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення п'яти багатоповерхівок в Ізюмі. Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради готується до відновлення кількох багатоповерхівок у місті і замовляє проєктно-кошторисну документацію. У серпні управління визначається з підрядниками для створення проектів відновлення п’яти будинків.Про це повідомляють у Харківському антикорупційному центрі. Найдорожчий проєкт стосується відновлення багатоквартирного житлового будинку за адресою вулиця Соборна, 39. У даному випадку замовник проводив відкриті торги. Найдешевша пропозиція була у ТОВ “Інжинірингова компанія “Аркон”. Вони готові виробити проєктно-кошторисну документацію за 2,9 млн грн. Відновлення самого будинку попередньо оцінюють у 53 млн грн. Для відновлення інших будинків угоди уклали з харківським монополістом – ТОВ “Трест-Житлобуд-1” Олександра Харченка. Харківський забудовник має виготовити проєктно-кошторисну документацію на відновлення будинку по вулиці Паромній, 6 за 1,2 млн грн. Відновлення будинку оцінюють у 48,5 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися