Жителів Харківщини штрафуватимуть за порушення заборони

Спалювання сухої рослинності та іншого побутового сміття є прямим порушенням чинного законодавства

Жителям Харківщини нагадали, яку загрозу несе спалювання листя, сухої рослинності та гілля. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради. 

В Ізюмському РУ ГУ ДСНС України у Харківській області наголосили, що загрози від такого методу утилізації сміття полягають не тільки у забрудненні грунтів чи загибелі тварин і птахів, які гніздяться у траві. Спалювання листя та рослинності перш за все шкідливо впливає на здоров’я і життя людей. При спалюванні сміття особливо важко доводиться людям, що страждають на бронхіти, бронхіальну астму, риніти, тонзиліти чи інші захворювання дихальних шляхів. Тож, спалюючи суху рослинність, громадяни не тільки погіршують стан атмосферного повітря та довкілля, а своє здоров’я та сусідів чи інших мешканців. Дим від горіння листя і сухої трави є дуже шкідливим, адже під час горіння виділяються отруйні речовини занадто шкідливі для людського організму, такі як сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали.

А в самому димі переважають також пил, окис азоту, чадний газ та низка інших канцерогенних сполук. При цьому у верхньому шарі грунту на місці спалювання вигорають корисні мікроорганізми і згорають мінеральні добрива, які є так необхідні для хорошого майбутнього врожаю.

До того ж спалювання сухої рослинності та іншого побутового сміття є прямим порушенням чинного законодавства, за яке передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

picture

“Вкотре закликаємо: дбати не лише про своє здоров’я, але й про здоров’я своїх дітей, батьків та всіх жителів Ізюмського району! Не спалюйте листя та рослині відходи! Не вбивайте навколишнє середовище, будьте екологічно розумними, обачними, застережливими, пильними та уважними!”, - звернулися до жителів у районному ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що умови проживання ВПО перевірятимуть.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися