Що відбувається з мостами на Харківщині, які зруйнували окупанти (ФОТО)

Загалом на Харківщині відновлюють 18 мостів

У Харківській області розпочалися ремонтно-відновлювальні роботи ще на одному мосту, зруйнованому російськими окупантами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

У Службі розповіли, що інфраструктурна відбудова Харківської області триває. Роботи стартували на 18-й споруді, яку капітально відновлюють у місті. Міст було зруйновано ще наприкінці лютого 2022 року.

"Відбудова мостів на ключових логістичних маршрутах вкрай важлива для обороноздатності країни. Стале транспортне сполучення відіграє значну роль у забезпеченні військових потреб та роботи гуманітарних коридорів. Тому з моменту деокупації Харківщини – не припиняємо працювати на інфраструктурних об'єктах", - наголосили у Службі та зазначили, що біля 25 зруйнованих мостів звели тимчасові переправи.

Кожен з мостів, які відновлюють, на різних етапах будівельних робіт:

  • підготовчі роботи

  • демонтаж зруйнованих конструкцій

  • розчищення території

  • зведення будівельних майданчиків

  • влаштування фундаментів, опор та прогонових будов.

Також на завершальному етапі проєктування інших споруд на дорогах державного значення в Харківській області, де запланована капітальна відбудова.

"З міркувань безпеки не деталізуємо інформацію щодо локацій, на яких проводимо роботи", - уточнили у Службі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині в роботі 4 штучні споруди, які ремонтують в межах експлуатаційного утримання. Підрядні організації приводять до ладу мости, які у зв‘язку з високою інтенсивністю руху необхідно підтримувати в належному експлуатаційному стані.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися