Фільм про харківських підлітків отримав приз на международному фестивалі

Стрічку було відзначено на Міжнародному Венеціанському фестивалі

Фільм "Фотофобія" отримав приз Europa Cinemas Label Award на Міжнародному Венеціанському кінофестивалі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на видання "Суспільне. Культура".

Сюжет розгортається на тлі повномасштабного вторгнення та розповідає про життя підлітків, які ховаються у харківському метро та прагнуть побачити світло. Стрічка створена у копродукції Словаччини, Чехії та України. Україну представляє кінокомпанія "Артхаус Трафік". Режисерами фільму є Іван Остроховський та Павол Пекарчик.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття американським вченим атрибутів почесного доктора харківського університету. У Києві відбулася зустріч адміністрації ХНУ імені Каразіна на чолі з ректоркою Тетяною Кагановською та проректором університету Анатолієм Бабічевим з американським істориком, письменником Тімоті Снайдером та міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. У межах зустрічі відбулося урочисте вручення атрибутів почесного доктора університету Тімоті Снайдеру. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посилання на пресслужбу навчального закладу. Тімоті Снайдер подякував за цю зустріч і пообіцяв наступного року завітати до Харкова та відвідати Каразінський університет. "Каразінський університет зараз працює в незламному місті Харкові попри всі обставини. Ми стоїмо, тримаємося та впевнені в нашій перемозі. І ваші лекції — це те, що під час війни підтримує та надихає нас. Університет — це освіта та наука, просвітництво й культура, тому ми ставимо собі за мету не просто навчати професіоналів і фахівців, а виховувати особистостей. Ми дуже вдячні за те, що у нашого університету з‘явився Почесний доктор, який є прикладом для наших студентів і надихає українську молодь у такі важкі часи. Адже вони — майбутнє нашої країни", - зазначила Тетяна Кагановська.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися