У новому Держагентстві розвитку туризму України зацікавилися Харковом

Глава новоствореного агентства Мар'яна Олеськів вважає, що Харківська область має величезний потенціал для розвитку іноземного туризму

З усіх галузей, на які вплинула коронакриза, туристична виявилася однією з найбільш постраждалих. Україна, звичайно, увагою іноземного туриста не розпещена, але і наша держава якраз напередодні пандемії зробила серйозний крок з метою покращити ситуацію. 1 квітня було офіційно запущено Державне агентство розвитку туризму України, яке має зайнятися підвищенням туристичної привабливості нашої країни. “Коментарі" поспілкувалися з головою новоствореного агентства Мар'яною Олеськів, за словами якої Харківська область має величезний потенціал для розвитку іноземного туризму.

Олеськів каже, що в ТОП туристичних міст на даний момент входять Київ, Львів, Одеса. Далі – Чорнобильська зона і Карпати. Для внутрішнього туриста – це Львів, Одеса, а також традиційно популярні Чорноморський і Азовський регіони, Карпати і Закарпаття.

“Має потенціал схід України, де можна повноцінно розвивати індустріальний туризм. Тут цікаві Маріуполь, Кривий Ріг, який зараз активно працює над туристичними продуктами. Звичайно ж Харків, Дніпро, Запоріжжя, - говорить глава Держагентства розвитку туризму України. - Зараз дуже важливо спонукати мешканців обласних центрів відкривати свої та сусідні області, тому що в кожному регіоні є озера, річки, комплекси відпочинку, історичні пам'ятки. Часто наші люди традиційно їдуть на море або в гори, зовсім не подорожуючи по своїй малій батьківщині, де, безсумнівно, є чим пишатися".

Раніше ми повідомляли, що літаки з Харкова незабаром будуть літати в Італію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися