У Харкові з’явився новий стінопис від відомої художниці (ФОТО)

Художниця з Харкова Карина Жернова створила 47-метровий малюнок на стіні, що відновили після обстрілів

Карина Жернова, яка відома у Харкові малюнками птахів на закритих ДВП вікнах по вулиці Сумській, створила стінопис на стіні "Харківводоканалу", яку відбудували після обстрілів РФ. За словами художниці, першу водонапірну колонку Харкова перетворили на артоб'єкт, і саме її Жернова взяла, як одне з візуальних рішень для стінопису. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Суспільне Харків.

"Коли я малювала біля магазину на Сумській, поряд працювали хлопці з водоканалу. Так трапилося, що ми почали розмовляти, обговорювати мою ідею про птахів. Я спитала в них: "З чим ви себе асоціюєте? Що для вас є водоканал?", аби можна було від чогось відштовхуватися в ескізі стінопису. Один з них сказав: "Ви малюєте птахів, а ми ж як синички, бо в нас щодня є що лагодити, що робити", — говорить Карина Жернова.

Малює Карина Жернова на кошти благодійників, які збирає шляхом краудфандингу.

На розмалювання стіни 47 метрів завдовжки та 2,5 метри заввишки пішло два тижні, каже художниця.

"Матеріалу витратила дуже багато: наприкінці робочого дня я можу взяти ящик, з яким прийшла вранці, і викинути на смітник. Використані балони з-під фарби віддаю хлопцям, в яких купляю фарбу, та з них роблять"подарунки" російським окупантам, певні види боєприпасів, які використовують розвідники", — розповіла Жернова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрошколі Харкова збільшується кількість дітей – Ігор Терехов

Перші тижні показали, що навчання школярів у метро – дуже потужний, вдалий досвід для Харкова. Про це мер Харкова Ігор Терехов розповів в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Хочу сказати, що кількість школярів зросла. Якщо спочатку це була 1000 школярів, які пішли з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні, є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо, в метро", – повідомив міський голова.

Як планують роботу метрополітену та навчання, і коли діти сядуть за парти реальних шкіл – читайте за посиланням.

У Харкові відновлюють паркувальні майданчики

Спеціально обладнані паркувальні майданчики, де можна залишати автомобілі вдень і вночі, відновлюють у місті Харкові. Про це в ефірі радіо "Накипіло" повідомив директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Дмитро Липовий, інформують "Коментарі. Харків".

Яка буде вартість та коли можна залишати автомобіль – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися