На Харківщині презентували фільми до річниці визволення від окупантів

Авторами короткометражних фільмів про Чугуївщину стали місцеві журналісти, оператори та режисери

У Чугуєві у річницю звільнення громад району від російських окупантів відбулася презентація документальних фільмів, створених у серпні у рамках документального відеопроєкту "Харківщина: зруйнована, але незламна". Про це повідомляют "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Чугуївської міської ради.

Автори документальних короткометражок – місцеві журналісти, оператори, режисери. Їх фільми – про злочини окупантів у селі Мосьпанове під Чугуєвом, куди у березні минулого року зайшли російські війська. Про долі людей із села Малинівка, які вижили після смертельних ворожих обстрілів, але втратили рідних.

Серед презентованих фільмів – "Обірвана пісня", як чергове документальне свідчення про злочини росіян на українській землі, скоєні 25 липня 2022 року. Тоді прицільним ракетним обстрілом по Чугуївському районному будинку культури було вщент зруйновано мистецьку мекку місцевого значення. Загинуло троє людей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про успіх фільму про харківських підлітків на міжнародному фестивалі. Фільм "Фотофобія" отримав приз Europa Cinemas Label Award на Міжнародному Венеціанському кінофестивалі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на видання "Суспільне. Культура". Сюжет розгортається на тлі повномасштабного вторгнення та розповідає про життя підлітків, які ховаються у харківському метро та прагнуть побачити світло. Стрічка створена у копродукції Словаччини, Чехії та України. Україну представляє кінокомпанія "Артхаус Трафік". Режисерами фільму є Іван Остроховський та Павол Пекарчик.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися