Без декомунізації: у Кернеса вважають мистецтвом серпи і молоти в метро

Міськрада відмовилася демонтувати кілька десятків серпів і молотів на станції метро "Індустріальна"

Харківські активісти у своєму Fаcebook повідомляють про те, що місцева влада відмовляється демонтувати кілька десятків серпів і молотів на станції метро "Індустріальна". В якості доказу вони опублікували відповідь начальника відділу з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища міськради Олексія Хорошковатого.

Хорошковатий у своїй відповіді зазначає, що над сходами до станції метро "Індустріальна" розташовуються великі керамічні композиції, що нібито "розкривають тематику промисловості, робітничого класу і творчої праці того часу".

"Ці композиції були створені художником-керамістом Юрієм Михайловичем Старостенком - українським художником, графіком і театральним декоратором. Відповідно до п. 3 ст. 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки", заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму в творах мистецтва, створених до набрання чинності цього Закону", - йдеться у відповіді чиновника.

Нагадаємо, у Харкові з'явилися нові квіткові інсталяції.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися