У Харківській області щомісяця перевірятимуть осіб, які надають житло ВПО

Власникам житла, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, нагадали про обов'язки

У Богодухівській громаді щомісяця перевірятимуть інформацію, отриману від власників, які безплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради.

У міській раді уточнили, що уповноваженими особами міської ради щомісяця будуть здійснюватись перевірки достовірності відомостей, зазначених власниками у заявах про отримання компенсації за безоплатне розміщення ВПО, шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою:

  • перевірки факту такого розміщення, 

  • його безоплатності, 

  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання тощо.

У міській раді нагадали, що особи, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, також зобов’язані в день припинення розміщення переселенців або зміни їх кількості подати повідомлення до Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, містобудування та архітектури разом з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості надалі розміщувати внутрішньо переміщених осіб у такому приміщенні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін удосконалив механізм компенсації витрат за проживання внутрішньо переміщених осіб. Уряд вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО у межах реалізації проєкту “Прихисток”. Документом було врегульовано механізм опрацювання даних з помилками, наданих тими, хто хоче безоплатно розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішніх переселенців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися