Що змінилося у виплатах за проживання ВПО: деталі

Факти безплатного розміщення ВПО перевірятимуть вибірково

Кабмін удосконалив механізм компенсації витрат за проживання внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Уряд вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО у межах реалізації проєкту “Прихисток”. Документом було врегульовано механізм опрацювання даних з помилками, наданих тими, хто хоче безоплатно розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішніх переселенців. А також врегульовано етапи опрацювання таких даних та їх повторного направлення для забезпечення виплат компенсації. 

Крім того, документом передбачено проведення перевірок відомостей, наданих особами, та факту безплатного розміщення переселенців. Перевірки проводитимуться вибірково, рішення про їх доцільність ухвалюватимуть органи місцевого самоврядування. Інформація щодо отриманих результатів щомісячно надсилатиметься до Мінреінтеграції й Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ). 

У відомстві нагадали, що компенсація витрат за проживання ВПО виплачується коштом ТЧХУ. Крім власників житла або їхніх представників, компенсація може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін встановив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Уряд ухвалив відповідну постанову про затвердження Порядку функціонування місць тимчасового проживання ВПО 1 вересня. Документ вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення переселенців. 




Джерело: https://t.me/minre_ua/4097
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися