Фільм про харківських підлітків висунуто на "Оскар"

Повнометражна стрічка представлятиме на кінопремії Словаччину

Фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України "Фотофобія" висунули на "Оскар" від Словаччини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура".

Стрічка представлятиме Словаччину серед претендентів на номінацію "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Фільм створено за участі режисерів Івана Остроховського і Павола Пекарчика. Українським продюсером виступив Денис Іванов.

Стрічка "Фотофобія" розповідає про 12-річного Нікі, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від війни. Саме тому для сім'ї Нікі денне світло — синонім смертельної небезпеки, й хлопчику не дозволяють виходити назовні. Блукаючи покинутими вагонами й заповненими платформами, Нікі зустрічає 11-річну Віку, і перед ним відкривається новий світ. Коли їхній зв'язок зміцнюється, діти знову знаходять сміливість відчути сонце на своїх обличчях.

"Коли ми приїхали в Україну з гуманітарною допомогою навесні 2022 року та влаштувалися жити поряд із біженцями в метро,   ми зрозуміли, що погляд світу буде на лінії фронту", — зазначають режисери.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про презентацію на Чугуївщині короткометражних стрічок про війну. У Чугуєві у річницю звільнення громад району від російських окупантів відбулася презентація документальних фільмів, створених у серпні у рамках документального відеопроєкту "Харківщина: зруйнована, але незламна". Про це повідомляют "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Чугуївської міської ради. Автори документальних короткометражок – місцеві журналісти, оператори, режисери. Їх фільми – про злочини окупантів у селі Мосьпанове під Чугуєвом, куди у березні минулого року зайшли російські війська. Про долі людей із села Малинівка, які вижили після смертельних ворожих обстрілів, але втратили рідних. Серед презентованих фільмів – "Обірвана пісня", як чергове документальне свідчення про злочини росіян на українській землі, скоєні 25 липня 2022 року. Тоді прицільним ракетним обстрілом по Чугуївському районному будинку культури було вщент зруйновано мистецьку мекку місцевого значення. Загинуло троє людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися