Що відбувається з водопровідною водою у Харкові (ФОТО)

У випадку перебоїв з подачею електроенергії лабораторія переходить на альтернативне живлення

У Харкові щодня перевіряють якість води, яка подається у помешкання містян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Щоденні дослідження спеціалістів лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП “Харківводоканал” підтверджують відповідність якості води всім санітарно-гігієнічним нормам.

Як повідомив сьогодні, 10 жовтня, начальник лабораторії Андрій Стародубов, щодня фахівці відбирають для перевірки 35 проб води. Їх аналізують за всіма обов'язковими параметрами.

За словами спеціаліста, у випадку перебоїв з подачею електроенергії лабораторія переходить на альтернативне джерело електроживлення та працює автономно.

Андрій Стародубов наголосив, що важливою складовою у забезпеченні харків'ян якісною водою є достатня кількість та необхідний запас реагентів для її очищення. Нещодавно представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні допомогло комунальному підприємству розв'язати це важливе питання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у селі Мала Рогозянка Малорогозянського старостинського округу Золочівської громади провели перевірки шахтних колодязів загального користування.

Під час перевірки спеціалісти виявили наступні порушення: відсутні санітарні паспорти на колодязі загального користування, відсутні лабораторні дослідження питної води, не виконуються вимоги до влаштування шахтних колодязів: відсутні або потребують ремонту огорожі, відсутні підставки для відер, відсутні відра загального користування, дашки потребують ремонту та фарбування.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися