В одній з громад Харківщини перевірили воду: які порушення виявили

У Золочівській громаді перевірили шахтні колодязі

У селі Мала Рогозянка Малорогозянського старостинського округу Золочівської громади провели перевірки шахтних колодязів загального користування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Під час перевірки спеціалісти виявили наступні порушення:

  • відсутні санітарні паспорти на колодязі загального користування,

  • відсутні лабораторні дослідження питної води,

  • не виконуються вимоги до влаштування шахтних колодязів: відсутні або потребують ремонту огорожі, відсутні підставки для відер, відсутні відра загального користування, дашки потребують ремонту та фарбування.

Спеціалісти надали начальнику Золочівської військової адміністрації пропозиції щодо усунення виявлених порушень санітарного законодавства та влаштування шахтних колодязів загального користування.

“В умовах воєнного стану триває проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань, негативного розвитку епідемічної ситуації й забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на територіях громад  Богодухівського  району”, - пояснили в головному управлінні. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області щотижня проводять перевірки об'єктів централізованого та децентралізованого водопостачання та водовідведення. За результатами перевірки були виявлені порушення на  117 (100%) об’єктах централізованого водопостачання, 421 (94,6%) об’єкті децентралізованого водопостачання,  5 об’єктах водовідведення (62,5%).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися