Що відбудеться у Харкові за підтримки міжнародних партнерів цієї п'ятниці

Захід зв'язуватиме наші часи та Григорія Сковороду

Літературний музей та музиканти з Харкова презентують новий альбом, створений на тексти українського філософа  Григорія Сковороди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського ЛітМузею.

Під час події тексти Сковороди виконують співтворці проєкту: письменник та музикант Сергій Жадан, саунд-продюсер альбому та діджей Юрій Гуржи, письменниця Ірена Карпа, а також — музичні гурти ХОССП і “Жадан та собаки”. 

Перша офлайн-презентація альбому SKOVORODANCE відбудеться у Харкові 13 жовтня о 18:30 у барі Fabrika.space по вулиці Благовіщенська, 1.

У проєкті закладено кілька смислових вимірів. По-перше, українська класика — актуальна, цікава й органічно римується з сьогоднішнім днем. По-друге, майже всі творці  SKOVORODANCE та Григорій Сковорода — харків’яни. Попри постійний тиск зі сторони Росії, сучасні харківські митці, так само як і Сковорода свого часу, демонструють стійкість і дух свободи, а також — розвивають український культурний простір. По-третє, передусім культура та мистецькі ініціативи здатні об'єднувати суспільство у турбулентні часи. Вони дають можливість переосмислити минуле й стати співтворцем потрібних змін у сьогоденні. 

"Проєкт відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Goethe-Institut в Україні, Культурно-просвітнього центру "Будинок Нюрнберга" та здійснюється за підтримки RAZOM. Цей проєкт фінансується за рахунок допомоги урядів Великобританії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Швеції, Швейцарії та Фінляндії", - зазначають організатори.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про благодійний ярмарок, що проводив Сергій Жадан. На благодійному ярмарку, продаючи власні речі, Сергій Жадан заробив понад 42 тисячі гривень на потреби ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Письменник та музикант Сергій Жадан влаштував благодійний розпродаж своїх речей у співпраці з Харківським літмузеєм. На гаражному розпродажі можна було придбати одяг Сергія Жадана: футболки, штани, джинси, худі, світшоти, декілька шапок і одну пару кедів Converse. До кожної речі була прикріплена її історія від Жадана. У команді літмузею розповіли, що, окрім одягу, у продажі був біговел, яким спершу користувалась дитина історика Тімоті Снайдера, а згодом — донька Сергія Жадана.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися