Харківський письменник став лауреатом міжнародної премії

Премію вручали за значний внесок задля свободи слова

Сергій Жадан став лауреатом премії "Шведського PEN" за особливий внесок задля свободи слова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура".

"Один із найважливіших та найвиразніших голосів української літератури, який беззастережно зображує загарбницьку війну, якої зазнала його країна, водночас невтомно несучи літературу людям — тим самим даючи змогу мистецтву працювати задля кращого світу", — йдеться у повідомленні.

Президентка "Шведського PEN" Керстін Альмеґорд зазначає, що в умовах повномасштабного вторгнення Росії Жадан став голосом вільної України: "Його невтомна праця демонструє важливу роль, яку література може відігравати навіть у найжахливіших обставинах".

Церемонія нагородження відбудеться у Стокгольмі в День ув’язненого письменника 15 листопада.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про благодійний ярмарок, що проводив Сергій Жадан. На благодійному ярмарку, продаючи власні речі, Сергій Жадан заробив понад 42 тисячі гривень на потреби ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Письменник та музикант Сергій Жадан влаштував благодійний розпродаж своїх речей у співпраці з Харківським літмузеєм. На гаражному розпродажі можна було придбати одяг Сергія Жадана: футболки, штани, джинси, худі, світшоти, декілька шапок і одну пару кедів Converse. До кожної речі була прикріплена її історія від Жадана. У команді літмузею розповіли, що, окрім одягу, у продажі був біговел, яким спершу користувалась дитина історика Тімоті Снайдера, а згодом — донька Сергія Жадана.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися