Релігійний скандал з харківським музикантом отримав продовження

Усе через локацію нового кліпу

Через зйомки кліпу Жадана і Соловій звільнять керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура".

Керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові звільнять через зйомки в храмі кліпу письменника Сергія Жадана та співачки Христини Соловій. Про це повідомив ієромонах УГКЦ, отець Юстин (Юрій) Бойко в ефірі "Говорить Великий Львів".

"Провина отців є явною у цій ситуації. Окрім морального принципу, вони порушили ще й принцип церковного права, який каже, що не можна церкву використовувати для інших цілей, окрім молитви і того, що служить слову Божому", — зазначив отець Юстин Бойко.

Він додав, що про це вже задумувалися, тому "реформа буде". За його словами, отці Василіани розуміють, що мають винести урок із ситуації, але хочуть зробити це розумно і виважено.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про релігійний скандал за участю харківського музиканта. Священники закликають видалити кліп Сергія Жадана та Христини Соловій з мережі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Письменник і музикант Сергій Жадан та співачка Христина Соловій випустили 20 жовтня спільний кліп на пісню "Серце", зйомки якого частково відбувалися у храмі святого Андрія у Львові. Ієромонах УГКЦ, отець Юрій Бойко записав відео, у якому пояснив, які саме, на його думку, антихристиянські цінності було порушено. Він виокремив кадр, де цілуються дві дівчини, через який звинуватив співаків у "пропаганді ЛГБТ": "Це натяк на те, що любов є різносторонньою. Це пряма, але символічна підтримка ЛГБТ-ідеології, гендерної ідеології. Тобто показано любов, в лапках, двох дівчат". А також нагадав про ймовірне перелюбство письменника: "Я не буду коментувати події з біографії відомого і шанованого мною письменника та шанованої мною співачки, але я мушу як синкел монашества звернутися до громадськості і до самих виконавців". Представники парафії святого Андрія, отців Василіян УГКЦ також закликали музикантів видалити відео з мережі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися