Харківський музикант потрапив у релігійний скандал: подробиці

Вже вийшло звернення священників

Священники закликають видалити кліп Сергія Жадана та Христини Соловій з мережі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура".

Письменник і музикант Сергій Жадан та співачка Христина Соловій випустили 20 жовтня спільний кліп на пісню "Серце", зйомки якого частково відбувалися у храмі святого Андрія у Львові.

Ієромонах УГКЦ, отець Юрій Бойко записав відео, у якому пояснив, які саме, на його думку, антихристиянські цінності було порушено.

Він виокремив кадр, де цілуються дві дівчини, через який звинуватив співаків у "пропаганді ЛГБТ": "Це натяк на те, що любов є різносторонньою. Це пряма, але символічна підтримка ЛГБТ-ідеології, гендерної ідеології. Тобто показано любов, в лапках, двох дівчат".

А також нагадав про ймовірне перелюбство письменника: "Я не буду коментувати події з біографії відомого і шанованого мною письменника та шанованої мною співачки, але я мушу як синкел монашества звернутися до громадськості і до самих виконавців".

Представники парафії святого Андрія, отців Василіян УГКЦ також закликали музикантів видалити відео з мережі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перемогу Сергія Жадана у міжнародній премії. Сергій Жадан став лауреатом премії "Шведського PEN" за особливий внесок задля свободи слова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". "Один із найважливіших та найвиразніших голосів української літератури, який беззастережно зображує загарбницьку війну, якої зазнала його країна, водночас невтомно несучи літературу людям — тим самим даючи змогу мистецтву працювати задля кращого світу", — йдеться у повідомленні. Президентка "Шведського PEN" Керстін Альмеґорд зазначає, що в умовах повномасштабного вторгнення Росії Жадан став голосом вільної України: "Його невтомна праця демонструє важливу роль, яку література може відігравати навіть у найжахливіших обставинах".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися