Одне з провідних світових видань рекомендує книгу харківського письменника

Твір було перекладено англійською мовою

The New York Times рекомендує поезію харківського письменника Сергія Жадана. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура.

У новому номері американського видання The New York Times вийшла публікація зі списком нових видань. Цей список розпичинається книгою HOW FIRE DESCENDS: New and Selected Poems ("Як сходить вогонь: нові та вибрані вірші") Сергія Жадана, що вийшли англійською у перекладі Вірляни Ткач та Ванди Філіпс у видавництві Yale University Press.

У описі до книги йдеться: "У цих віршах, створених з 2016 по 2022 рік, український поет згадує тяжке становище своїх співвітчизників перед лицем російського імперіалізму та оплакує їхню смерть, "обмежену тишею, що з нею йде"."

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про релігійний скандал, у який потрапив Сергій Жадан зі своїм кліпомЧерез зйомки кліпу Жадана і Соловій звільнять керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові звільнять через зйомки в храмі кліпу письменника Сергія Жадана та співачки Христини Соловій. Про це повідомив ієромонах УГКЦ, отець Юстин (Юрій) Бойко в ефірі "Говорить Великий Львів". "Провина отців є явною у цій ситуації. Окрім морального принципу, вони порушили ще й принцип церковного права, який каже, що не можна церкву використовувати для інших цілей, окрім молитви і того, що служить слову Божому", — зазначив отець Юстин Бойко. Він додав, що про це вже задумувалися, тому "реформа буде". За його словами, отці Василіани розуміють, що мають винести урок із ситуації, але хочуть зробити це розумно і виважено.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися