В “Укренерго” попередили про загрозу: що сталося

У компанії закликали видаляти листи, не відкриваючи їх

В НЕК “Укренерго” поінформували, що зафіксували розсилку листів з вірусом зі сторонніх адрес начебто від імені компанії, повідомляють "Коментарі. Харків".

На фото зразок небезпечних листів, які шахраї намагаються розсилати підрядникам та контрагентам компанії начебто від імені “Укренерго”. 

picture

Будь ласка, будьте уважні! Такі листи можуть містити вірус. Звертаємо вашу увагу на ознаки фальсифікації: Лист відправлено не з офіційної адреси. Всі співробітники НЕК "Укренерго" користуються поштою виключно з доменом @ua.energy. Якщо вам прийшов лист від нашої компанії з іншого домену – видаляйте, не відкриваючи!”, - повідомили у компанії.

Також наголосили, що ДП “Укренерго” не існує. “Офіційна назва нашої компанії, яка використовується в діловому листуванні – НЕК “Укренерго”. До 2019 року використовувалась офіційна назва ДП “НЕК “Укренерго”. “Бухгалтер Елена Витальевна” - фейк без прізвища. Співробітники НЕК "Укренерго" не ведуть листування без зазначення повних даних відправника і, тим більше російською мовою!”, - уточнили у компанії

В НЕК “Укренерго” пояснили, що вже звернулися до правоохоронних органів з прохання знайти шахраїв, які неправомірно використовують дані компанії.

“Просимо уважно перевіряти всі адреси, з яких надходять листи нібито від НЕК “Укренерго”. Наш офіційний домен - @ua.energy”, - порадили в компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова та області розповіли, як не потрапити на гачок шахраїв під час пошуку оренди житла.

Детальніше про ознаки шахрайських оголошень читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2422
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися