Жителів Харкова та області закликають скаржитися на ресторани: що сталося

За порушення законодавства закладам загрожує штраф у розмірі 3000 грн

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли, як діяти споживачам, які досі бачать попільнички або будь-які інші предмети, пов’язані з вживанням тютюнових виробів, на видному місці в закладах ресторанного господарства, повідомляють “Коментарі. Харків”. 

Відповідно до чинного законодавства це заборонено. “Зробіть 3 маленьких кроки, і може саме ваші дії зменшать кількість порушень антитютюнового законодавства і захистять здоров’я українців”, - йдеться у повідомленні служби.

Щоб поскаржитися на порушення чинного законодавства, потрібно:

  • зробити фото правопорушення,

  • дізнатися найменування та адресу закладу для заповнення звернення (має бути на фіскальному чеку або ж у куточку споживача),

  • надіслати скаргу до Держпродспоживслужби.

“Представники Держпродспоживслужби прийдуть до закладу, перевірять, чи є правопорушення, і в разі підтвердження — випишуть штраф. Спершу штраф для закладу складає 3 000 грн, а за кожне повторне протягом року порушення — 15 000 грн”, - зазначили у головному управлінні.

Якщо ж до того часу ознак правопорушення вже не буде, Держпродспоживслужба все одно проведе інформаційно-роз’яснювальну роботу. “Тож ваша скарга принесе тільки користь”, - наголосили у Держпродспоживслужбі в Харківській області

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за залишених домашніх тварин жителям Харківської області загрожує покарання.

“Відповідно до статті 89 КУпАП про жорстоке поводження з тваринами, в тому числі залишення тварин напризволяще, тягне за собою накладення штрафу від 3400 до 5100 грн. Стаття 299 Кримінального кодексу України наголошує, що жорстоке поводження з тваринами карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років”, - зазначили у Великобурлуцькій громаді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися