Жителям Харківщини загрожує покарання за покинутих тварин

У громаді на Харківщині збільшилася кількість скарг на безпритульних тварин

У Великобурлуцькій громаді розповіли про проблему, яка загострилася під час повномасштабного вторгнення росії на територію України, повідомляють “Коментарі. Харків”. 

У громаді повідомили, що почали надходити звернення від мешканців щодо агресивних бродячих собак з проханням знайти шляхи розв'язання даної проблеми.

До війни у громаду запросили спеціалістів, які відловили близько 50 тварин, провели стерилізацію і кліпсування. Під час війни, бродячих собак стало більше. Цьому сприяло і переміщення населення за межі громади, яке змушене було залишити свої домівки. Не всі забрали з собою домашніх улюбленців.  Люди, жаліючи тварин, що залишилися без господарів, годують їх і ті вільно почуваються, збираються в зграї, стають небезпечними.

“Відповідно до статті 89 КУпАП про жорстоке поводження з тваринами, в тому числі залишення тварин напризволяще, тягне за собою накладення штрафу від 3400 до 5100 грн. Стаття 299 Кримінального кодексу України наголошує, що жорстоке поводження з тваринами карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років”, - зазначили у громаді.

У селищній раді повідомили, що шукають волонтерів, які б могли безоплатно відловити, стерилізувати та кліпсувати безпритульних собак. Раніше ця процедура, надана спеціалістами, коштувала 1200-1300 грн за одну тварину. Ніні послуга фахівця (без урахування витрат на дорогу) сягає 3628 грн за одну тварину - кошти місцевого бюджету.

До того ж створення притулку для собак-безхатьків на території громади буде дороговартісним. Для прикладу: вартість будівництва Центру утримання безпритульних тварин, який функціонує в Харкові, становила 15 млн грн.

На території області притулок для тварин є лише у Харкові, де перебувають виключно безпритульні тварини з міста.

“Шановні мешканці громади! Не сприяйте збільшенню безпритульних тварин. Долучайтеся до розв'язання проблеми. Будемо вдячні за конструктивні пропозиції”, - звернулися до жителів громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області поширюється небезпечна хвороба




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися